Inddragelse af Familie- og rådgivningscenteret

Familie- og rådgivningscentret arbejder for, at børn og unge i alderen 0 til 17 år, der har behov for særlig støtte, kan få en tryg og god opvækst.

Familie- og rådgivningscentrets hovedopgave er at sikre, at kommunens børn og unge trives og har mulighed for at udvikle sig, og den opgave løses i samarbejde med børn og unges familie. De regler, som Familie- og Rådgivningscentret arbejder efter og skal overholde, står i Barnets Lov, hvor opgaven blandt andet er:

  • At give råd og vejledning til familier med børn og unge
  • At sætte processer i gang hos den enkelte familie
  • Tale med børn og unge, der har det svært
  • Anonym rådgivning til børn og unge.

Hvis et barn har en aktiv sag i Familie- og rådgivningscentret eller har behov for særlig støtte jf. Barnets Lov, så kan der med fordel indledes et samarbejde med socialrådgiveren fra Familie- og Rådgivningscentret i forbindelse med indsatser omkring bekymrende skolefravær.

Et samarbejde mellem skolen og Familie- og rådgivningscentret kan indledes på følgende måde:

  • At skolen, når der er en aktiv sag og med forældrenes samtykke, inviterer socialrådgiveren med til et netværksmøde på skolen.
  • At Familie- og rådgivningscentret indhenter en udtalelse fra skolen eller inviterer skolen til netværksmøde omkring barnet.
  • At skolen laver en underretning til Familie- og rådgivningscentret.

Underretning til Familie- og rådgivningscentret

Alle, der får kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt, nedværdigende behandling eller vold har ifølge loven pligt til at underrette kommunen. Det samme gælder hvis barnet lever under forhold, der kan bringe dets sundhed eller udvikling i fare.

Når man som ansat i Randers kommune, ønsker at underrette kommunen om et barns mistrivsel, henvises der til kommunens hjemmeside, hvor der forefindes blanket til underretning.

Er situationen akut og kræver den øjeblikkelig handling, skal du kontakte Familie- og rådgivningscentret: